Un tânăr tunisian, depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat un bărbat din Tunisia, care a încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 12.12.2019, ora 16.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localității de frontieră Jimbolia, a fost observată o persoană de sex masculin care nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră. Imediat, bărbatul a fost preluat şi transportat la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul în cauză este un cetăţean tunisian, în vârstă de 26 de ani, care a declarat că a trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana în cauză fiind predată autorităţilor din Serbia prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia în data de 12.12.2019 la ora 21.10, fiind, totodată instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe