Un cetăţean albanez, oprit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - judeţul Timiș au depistat un cetăţean din Albania, care a încercat să intre ilegal în România cu intenţia a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În data de 31.08.2019, ora 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, a fost observată, cu aparatura de supraveghere pe timp de zi, o persoană care se deplasa pe jos, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoana în cauză a fost reţinută şi deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul albanez P.I., în vârstă de 22 de ani, iar pe numele acestuia era emisă o alertă, tânărul având interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cetăţeanul albanez a fost preluat de autoritățile de frontieră din Serbia, pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării acestuia în țară pe o perioadă de cinci ani. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Un cetăţean albanez, oprit la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe