Treizeci și unu cetăţeni indieni depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat în cadrul unor acţiuni pe linia migraţiei ilegale, în  două autovehicule treizeci și unu de cetăţeni indieni care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În data de 21.07.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat două acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.20, au descoperit în localitatea Jimbolia un autovehicul în interiorul căruia se aflau optsprezece cetățeni străini, o femeie și șaptesprezece bărbați. Poliţiştii de frontieră au condus persoanele în cauză la sediul instituţiei pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din India, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DJ594, în localitatea Grabaț, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat că, în interior, se aflau, în calitate de pasageri treisprezece cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde și doreau să ajungă în Italia.

Extinzând cercetările, a mai fost depistat un alt autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români și avea rol de antemergător. Aceştia intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece cetăţeni străini, în încercarea lor de a ajunge în Italia.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe