Trei indieni depistați în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - judeţul Timiș au depistat trei cetăţeni din India, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 19.10.2023, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Teremia Mică, la aproximativ 200 m de frontieră, trei cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă și care se deplasau pe jos spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din India și au vârste cuprinse între 36 și 40 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Trei indieni depistați în tentativă de trecere ilegală
  • Trei indieni depistați în tentativă de trecere ilegală

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe