Trei cetăţeni din Mongolia depistaţi într-un autoturism taxi în zona de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport care circulă în regim de taxi, trei cetăţeni din Mongolia care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În data de 11.02.2023, în jurul orei 12:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noștri au oprit pe comunicația E70, între localitățile Denta și Moravița, un autoturism taxi, condus de un cetăţean român. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat alte trei persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni Mongolia, cu vârste între 32 şi 46 ani. Aceștia au declarat că au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România și că doreau să ajungă în municipiul Timișoara cu ajutorul șoferului de taxi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe