Ţigări şi articole pirotehnice confiscate de poliţiştii de frontieră


În data de 17.01.2023, ora 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara - Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au executat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Cu această ocazie, în localitatea Drobeta-Turnu Severin, a fost oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite 1.140 de articole pirotehnice, precum şi 252 de pachete cu țigări, care nu aveau aplicate marcaje fiscal.

Despre bunurile descoperite, bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că intenţiona să le comercializeze.

Țigările, în valoare totală de 5.040 de , dar şi articolele pirotehnice au fost indisponibilizate de către colegii noştri.

În cauză, cetăţeanul român a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false sub limitele prevăzute de lege.

Totodată, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului de comercializare a articolelor pirotehnice, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

  • Ţigări şi articole pirotehnice confiscate de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe