Şase egipteni depistați la malul românesc al Dunării

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca – I.T.P.F. Timişoara au depistat şase cetăţeni egipteni, care au traversat fluviul Dunărea cu barca, din Serbia în România, cu intenția să ajungă ilegal în vestul Europei.

În data de 09.03.2020, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, judeţul Caraş Severin, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care se îndreapta dinspre Serbia spre teritoriul României. Imediat s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, la malul românesc al Dunării, pe direcţia km flv 1030, au fost descoperiți într-o barcă şase cetățeni străni. Toţi au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, unde în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni egipteni, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani.

La cercetări, bărbații au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu barca,  pe teritoriul statului vecin fiind ajutați de către un cetățean străin, căruia i-au plătit sume cuprinse între 800 şi 5500 de euro. Aceştia intenționau  să-și continue deplasarea spre ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şase egipteni depistați la malul românesc al Dunării   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe