Şapte afgani descoperiţi într-un camion de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - I.T.P.F. Timişoara au descoperit, într-un automarfar, şapte cetăţeni din Afganistan, care intenţionau să iasă ilegal din ţară. 

În data de 09.12.2020, în jurul orei 06.00, în urma unui apel la 112, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au oprit pentru control, în localitatea Moraviţa, un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 65 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, material lemnos, cu destinaţie Serbia.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata remorcii era tăiată, descoperind în interior şapte cetăţeni străini.

În urma efectuării verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt şapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că s-au urcat în automarfar cu intenţia de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, crezând că mijlocul de transport urma să tranziteze frontiera spre Ungaria. Totodată, şoferul a declarat că migranţii s-au urcat în automarfar fără cunoştiinţa lui.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe