Salvat din apele fluviului Dunărea de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă - I.T.P.F. Timişoara au intervenit pentru a acorda ajutor unei persoane care s-a pierdut, cu o ambarcație pescărească, pe fluviul Dunărea.

În data de 04.01.2023, în jurul orei 17.40, Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Nouă, județul Caraș Severin, a fost sesizat telefonic prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că o persoană de sex masculin, cu o ambarcație pescărească, s-a pierdut pe fluviul Dunărea, între localitățiile Divici și Baziaș, vizibilitatea fiind redusă din cauza ceții.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pe apă cu o ambarcațiune din dotare care s-a deplasat pentru salvarea persoanei în condiții de vizibilitate redusă, precum si cu un echipaj terestru care s-a deplasat la malul Dunării, a pus în funcțiune semnalele luminoase și acustice şi a ținut legătura telefonic cu cetățeanul din barcă pentru localizare.

În jurul orelor 18.10, cu ajutorul radarelor, s-a reușit descoperirea ambarcației pe directia km. fluvial 1060.5, după care a fost condusă la mal în condiții de siguranță.

În ambarcaţie se afla un bărbat, cetățean român, în vârstă de 63 ani, care prezenta semne de oboseală, dar nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind transportat în siguranţă la mal.

  • Salvat din apele fluviului Dunărea de polițiștii de frontieră
  • Salvat din apele fluviului Dunărea de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe