Prins cu droguri la controlul de frontieră

Astăzi, ora 11.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier II pe raza județului Mehedinți, un cetățean danez, de origine siriana, în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism închiriat, înmatriculat în România.

Pe timpul activităților specifice desfășurate polițiștii de frontieră având suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de trafic de stupefiante, au procedat la efectuarea unui control mai amănunțit al autoturismului și bagajelor persoanei.

În urma activităților derulate au fost descoperite, ascunse in ușa autovehiculului, sustrase verificărilor la frontieră, mai multe blistere conținând substanțe psihotrope interzise .

În timp ce se efectuau verificări cu privire la substanțele descoperite, persoana supusă verificărilor s-a urcat la volanul autoturismului si forțând bariera de acces, a părăsit neautorizat perimetrul punctului, intrând fraudulos în țară.

A fost declanșată o acțiune pentru reținerea persoanei, fiind solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Mehedinți, jandarmilor din cadrul I.J.J. Mehedinți, fiind organizate filtre pe principalele căi de comunicații din zonă.

În jurul orelor 14.30 autoturismul a fost blocat în trafic în localitatea Șimian de un echipaj comun format din polițiști din cadrul Secției de Poliție Șimian și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți procedându-se la încătușarea și conducerea la sediul politiei de frontieră a persoanei.

Totodată la fața locului s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest rezultatul testării fiind pozitiv la cocaină.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite în lăcașe special amenajate în interiorul autoturismului 1873 de pastile conținând substanțe psihotrope, interzise la deținere și introducere pe teritoriul national.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Mehedinți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducere in țară de droguri de risc și de mare risc, distrugere, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive.

  • Prins cu droguri la controlul de frontieră
  • Prins cu droguri la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe