Prins cu arma ascunsă la controlul de frontieră


În data de 03.02.2023, ora 22.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier II, județul Mehedinți, un cetățean italian, în vârstă de 67 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia.

Pe timpul activităților specifice desfășurate, polițiștii de frontieră având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au procedat la efectuarea unui control mai amănunțit al autoturismului și bagajelor persoanei.

În urma activităților derulate de echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost descoperite, ascunse sub roata de rezervă a autoturismului, sustrase verificărilor la controlul de frontieră, un pistol letal, neinscripționat, calibrul 38 și 50 de cartușe calibrul 38 aferente acestuia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe