Poliţiştii de frontieră timişeni au prevenit ieşirea ilegală din ţară a şase cetăţeni străini


Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara - I.T.P.F. Timişoara au descoperit ascunși într-un automarfar şase cetăţeni din Bangladesh şi Afganistan, care intenţionau să iasă ilegal din ţară. 

În data de 25.09.2019, în jurul orei 10:00, acţionând în baza unei sesizări făcute de şoferul unui mijloc transport marfă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Timiş  au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în localitatea Timişoara.

Astfel, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe raza municipiului Timişoara un automarfar, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în judeţul Timiş.

Şoferul a declarat că în momentul în care se afla în localitatea Timişoara a auzit zgomote din interiorul automarfarului sesizând ulterior autorităţile. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de fier beton, pe ruta Bucureşti – Timişoara.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, şase persoane de origine asiatică, ascunse printre bunurile transportate.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cinci dintre persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, şi unul din Afganistan, minor, în vârstă de 17 ani. Adulţii deţin forme legale de şedere pe teritoriul României, iar minorul a solicitat azil pe teritoriul ţării noastre.

Cei şase au declarat că s-au urcat în automarfar pe autostrada A1 în dreptul localităţii Remetea Mare, judeţul Timiş, crezând că automarfarul urmează să tranziteze frontiera spre Ungaria, astfel ei să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

Poliţiştii de Frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Poliţiştii de frontieră timişeni au prevenit ieşirea ilegală din ţară a şase cetăţeni străini

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe