Patru tineri afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - judeţul Timiş au depistat patru cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera.

În data de 27.02.2020, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, au fost depistate patru persoane, în apropierea frontierei cu statul vecin, pe jos, pe câmp.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt bărbaţi, cetățeni  din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Aceştia sunt solicitanţi de azil pe teritoriul României şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Patru tineri afgani,  depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe