Nouăzeci și șase de persoane depistate în urma unei acțiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, mai multe acțiuni în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI și Poliția Locală Timișoara, în urma cărora au depistat, pe raza municipiului Timișoara, nouăzeci și șase de cetăţeni străini.

În data de 13.01.2023,  poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș și Poliția Locală Timisoara au desfăşurat pe raza municipiului Timişoara, acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale ale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunilor, în mai multe locaţii din municipiu, au fost identificaţi nouăzeci și șase de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și India, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, având permise de ședere pentru angajare în municipiul Timișoara, emise de Inspectoratul General pentru Imigrări. Precizăm că nu au fost depistați cetățeni străini care să fi intrat ilegal pe teritoriul României.

Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat, cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI , de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza județului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe