La volanul unui autoturism sub influența consumului de alcool

În cadrul unei acţiuni integrate de combatere a migraţiei ilegale, un echipaj format dintr-un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga și un polițist din cadrul Poliției orașului Sânnicolau Marea depistat un cetățean român care conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În data de 04.08.2022, un echipaj format dintr-un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga și un polițist din cadrul Poliției orașului Sânnicolau Mare au desfăşurat o acţiune integrată specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.40, pe comunicaţia DN59C, între localitățile Comloșu Mare și Teremia Mare, echipajul mixt a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic un autoturism înmatriculat în România. Şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate, continuând deplasarea.

Pe cale de consecință, echipajul a pornit în urmărirea mijlocului de transport. Șoferul a abandonat autoturismul pe câmp, încercând să fugă, dar a fost reținut.

Cu ocazia verificărilor, echipajul mixt a constatat că persoana aflată la volan, un bărbat în vârstă de 34 ani, emana halenă alcoolică, pe cale de consecință a fost anunțat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare. Ulterior, bărbatul a fost testat, de un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comloșu Mare – Secția 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare efectuează cercetări, subcoordonarea unui procuror din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor sustanțe.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe