Iranian depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, un cetăţean iranian care a trecut ilegal frontiera.

În data de 31.07.2019, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noștri au depistat, în apropierea frontierei, un cetățean iranian care nu îşi justifica prezenţa în zona de responsabilitate.

Întrucât persoana acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare, pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea lui fiind stabilă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean iranian, în vârstă de 25 de ani și declară că a recurs la această metodă, de a trece ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât dorea să ajungă în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final, să fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe