Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, cercetate de poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Cenad

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara efectuează cercetări faţă două persoane care au prezentat pentru control permise de conducere false.

În data de 14.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean georgian, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța. Acesta a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Georgia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

De asemenea, în cursul zilei de 16.01.2023, tot la la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în România. Şoferul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Italia. În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Colegii noştri au demarat cercetările în ambele cazuri cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe