Infracțiuni la regimul circulației în zona de responsabilitate a I.T.P.F Timișoara


În data de 31.01.2023, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism marca Citroen înmatriculat în Serbia, un cetățean sârb, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, persoana a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Serbia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză a prezentat un permis de conducere provizoriu (Probationary driving licence) eliberat de autoritățile din Serbia, acesta nefiind valabil pe teritoriul României.

Și în data de 01.02.2023, colegii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița s-au confruntat cu o speță similară: un cetățean din Cipru s-a prezentat pentru a efectua formalitățile la frontieră, la volanul unui autoturism marca Mercedes înmatriculat în Anglia. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Cipru de Nord, acesta nefiind valabil pe teritoriul României.

În ambele cazuri, lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.

În data de 02.03.2023, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au depistat în trafic pe DJ 572, în localitatea Doclin, un vehicul care tracta o remorcă, ambele fără numere de înmatriculare.

La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta documentele, conducătorul vehiculului a declarat că nu deține permis de conducere, fapt reieșit și din verificările efectuate în bazele de date.

 Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La data de 03.02.2023, ora 06.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetățeanul sârb, V.S., în vârstă de 66 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Serbia, care transporta pe platforma un autoturism marca Citroen înmatriculat în Franța.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul transportat este semnalat ca bun căutat în vederea indisponibilizării, alertă emisă de Franța la data de 29.04.2022.

În consecinţă, autoturismul va fi indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin, până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României. 

  • Infracțiuni la regimul circulației în zona de responsabilitate a I.T.P.F Timișoara
  • Infracțiuni la regimul circulației în zona de responsabilitate a I.T.P.F Timișoara
  • Infracțiuni la regimul circulației în zona de responsabilitate a I.T.P.F Timișoara
  • Infracțiuni la regimul circulației în zona de responsabilitate a I.T.P.F Timișoara

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe