Grup de patru cetățeni străini oprit la frontiera româno-sârbă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiș au depistat, în apropierea localității de frontieră Teremia Mare, patru cetăţeni din Nepal intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

În data de 15.03.2024, în jurul orei 21:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale.

În urma acţiunii, au fost depistaţi, în apropierea localității de frontieră Teremia Mare, la aproximativ 600 m de linia de frontieră, patru cetățeni străini care se deplasau pe jos, spre linia de frontieră.

Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că cei patru cetățeni străini provin din Nepal și au vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, două femei și doi bărbați. Aceștia au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Grup de patru cetățeni străini oprit la frontiera româno-sârbă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe