Două permise false descoperite în PTF Cenad, respectiv în PTF Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad respectiv Moravița - județul Timiș, au descoperit la controlul de frontieră două permise de conducere false. Cei doi șoferi sunt cercetați penal.

* În data de 15.02.2024, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford înmatriculat în România.

Colegii care au efectuat controlul documentelor i-au solicitat bărbatului și permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, au constatat că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților spaniole, nu este un document autentic, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act oficial.

Șoferul a relatat colegilor faptul că a obținut permisul de conducere de la un individ necunoscut din Spania, contra sumei de 1500 de euro.

* În Punctul de Trecere a frontierei Moravița, ieri în jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean italian, în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca NISSAN, înmatriculat în România.

În urma verificării documentelor, polițiștii de frontieră au identificat faptul că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților italiene, nu este un document autentic, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act legal. Cetățeanul italian, a declarat polițiștilor de frontieră faptul că nu cunoștea că acesta ar fi fals și că l-ar fi procurat în urma absolvirii unei școli de conducere din Italia, pentru care a plătit suma de 500 de euro.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe