Doi sirieni depistați la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au depistat doi bărbați din Siria, care nu își justificau prezența în trenul care se deplasa pe ruta Dudeștii Vechi-Sânnicolau Mare.

În data de 06.11.2022, în jurul orei 07.30, în baza unei solicitări 112 primite, un echipaj format din polițiști de frontieră cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, s-a deplasat pentru a efectua verificări în trenul care circula pe ruta Dudeștii Vechi-Sânnicolau Mare.

În cadrul acestora au fost depistaţi doi barbaţi, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu își justificau prezența în zonă.  

Având în vedere că una dintre persoane a acuzat stare de slăbiciune, poliţistii de frontieră au oferit sprijin şi au solicitat un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulaţă Judeţean prin apel la 112, care i-a acordat îngrijiri la față locului.

Ulterior, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru verificări. S-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste de 20 și 23 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetățenii în cauză au fost preluați de reprezentanții Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe