Doi pakistanezi, tată şi fiu, depistaţi în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Pakistan, tată şi fiu, solicitanţi de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 19.10.2019, ora 21.30, operatorul sistemului de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia a observat, la 50 m de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

 Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat  un bărbat şi un copil, cetăţeni straini, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean pakistanez în vârstă de 39 de ani, iar copilul este fiul acestuia, în vârstă de 5 ani, ambii fiind solicitanţi de azil pe teritoriul României.

La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Grecia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane  fiind predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe