Doi cetățeni sirieni depistați cu documente false la P.T.F. Jimbolia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat doi cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal din Serbia în România, folosindu-se de cărți de identitate false.  

În data de 23.12.2021, în jurul orei 22:30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Jimbolia au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul asupra unui autoturism înmatriculat în Serbia,

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie ale celor doi ocupanţi ai maşinii, aceştia s-au legitimat cu documente de identitate emise de către autorităţile din Franța. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de identitate prezentate la control, fapt pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt de fapt cetățeni din Siria. La verificări cei în cauză au declarat că doreau să ajungă în Franța și au recurs la această metodă întrucât nu posedau toate documentele conform prevederilor legale în vigoare.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe