Doi bărbaţi din Turcia şi Siria depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - judeţul Timiş au depistat doi cetăţeni din Turcia şi Siria, care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în ţări din vestul Europei.

În data de 09.09.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în localitatea de frontieră Denta, au oprit un  autoturism înmatriculat în România, care circula în regim de taxi, la volanul căruia se afla  un cetăţean român.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism se mai aflau doi pasageri, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt doi bărbaţi din Siria şi Turcia, în vârstă de 21, respectiv 31de ani. Aceştia au declarat că au luat un taxi din apropierea localităţii Stamora Moraviţa şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei doi cetățeni străini și de trafic de migranți pentru şoferul român sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

  • Doi bărbaţi din Turcia şi Siria depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe