Cetățeni străini depistați în timp ce încercau să iasă ilegal din țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, cinci cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul cetățean român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele său s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În data de 21.02.2023, în jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 30 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România și transporta, conform documentelor, componente auto pe ruta România-Austria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, cinci cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, solicitanți de azil pe teritoriul României, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe