Cetățeni din Maroc și Algeria depistați în timp ce doreau să iasă din România înspre Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, trei cetăţeni din Maroc și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 24.09.2021, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în marginea localității Comloșu Mare, județul Timiș, trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au condus cele trei persoane la sediul instituției pentru cercetări, stabilind astfel faptul că sunt din Maroc și Algeria, cu vârste cuprinse între 22 și respectiv 32 de ani, şi posedă documente temporare pentru solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tinerii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Serbia pe jos, pe la frontiera verde, deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

  • Cetățeni din Maroc și Algeria depistați în timp ce doreau să iasă din România înspre Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe