Cetăţean sârb, oprit la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat un cetăţean sârb, fără documente, care a încercat să treacă ilegal frontiera în România, pentru a ajunge la familia sa în Germania.

În data de 14.01.2020, ora 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au observat, la marginea localității de frontieră Valcani, județul Timiș, un cetăţean străin care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanei care nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră, conducând-o la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un cetățean sârb, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât dorea să ajungă în Germania la familia sa şi nu avea documente pentru a trece legal frontiera.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, bărbatul fiind predat autorităţilor sârbe. Totodată, pe numele cetăţeanului sârb a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe