Cetățean sârb, căutat de autorităţi, depistat în timp ce încerca să treacă ilegal frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean sârb, care a încercat să treacă ilegal frontiera în România, pe la „frontiera verde”, deoarece era căutat de autoritățile române în vederea executării unei pedepse cu închisoarea. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul sârb a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

În data de 31.07.2019, în jurul orei 21.30, operatorul sistemului de supraveghere Attica, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, a observat la aproximativ 200 metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării.

Imediat, colegii noștri au declanşat o acţiune specifică, persoana în cauză fiind preluată şi condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba de un cetățean sârb, în vârstă de 53 de ani,  pe numele bărbatului fiind emis un mandat de arestare, alertă introdusă de autorităţile române în data de 16.07.2019 acesta fiind căutat în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 1 an  pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat în anul 2016.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, bărbatul fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legare care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe