Cetăţean din Maroc oprit la frontiera româno-sârbă

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au depistat un bărbat din Maroc, care a încercat sa treacă ilegal frontiera de stat din Serbia în România.

La data de 23.03.2021, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au observat cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 100 m față de linia de frontieră,  o persoană care se deplasa, pe jos, spre linia de frontieră.

La momentul interceptării persoanei de către polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că aceasta nu se simte bine, fiind solicitată prezenţa unei ambulanţe prin intermediul serviciului unic 112 în vederea acordării de îngrijiri medicale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical care a preluat persoana şi a transportat-o la Spitalul Orăşenesc Jimbolia pentru investigaţii de specialitate. În prezent persoana în cauză se află în afara oricărui pericol, aflându-se la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana este din Maroc, în vârstă de 24 de ani. Din declarația persoanei în cauză rezultă că aceasta intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe