Cetățean algerian, depistat în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat un cetăţean din Algeria, solicitant de azil în România, care încerca să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 05.05.2018, ora 00.45 operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia a observat, la 150 m de linia de frontieră, o persoană care se deplasa spre granița cu Serbia.

 Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat un cetățean străin, care nu își justifica prezența în zonă. Persoana în cauză a fost preluată şi transportată la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este un tânăr din Algeria, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil pe teritoriul României și că acesta dorea să ajungă în Franța.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind preluat de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe