Călăuză sârbă, cercetată în stare de arest preventiv

În cursul zilei de ieri, în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz,  fiind  dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de un cetăţean sârb, V.I., în vârstă de 29 de ani. Acesta este cercetat de către poliţiştii de frontieră timişeni, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timisoara, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.  

Bărbatul a fost depistat, în data de 20.07.2019, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia - judeţul Timiș în timp ce transporta cu un autoturism, de la frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii,  un grup de patru cetăţeni somalezi, cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani.  

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru somalezi au trecut ilegal frontiera din Serbia, iar din apropierea frontierei au fost preluaţi de cetăţeanul sârb, care urma să-i transporte către o ţară din  vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii somalezi, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul sârb, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe