Autoturisme căutate de autorităţile din Slovenia și Germania, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I - județul Mehedinți și din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Foeni - județul Timiș au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean sârb și unul maghiar care conduceau două autoturisme, semnalate ca fiind căutate de autorităţile din Slovenia, respectiv Germania.        

În data de 16.08.2022, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, judetul Mehedinți, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, cetățeanul sârb, J.D.,  în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Slovenia.

Bărbatul a declarat că a cumpărat  autoturismul de la o persoană necunoscută, contra sumei de 18.000 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

În jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni,  judetul Timiș, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, o persoană de sex masculin, G.B.,  în vârstă de 43 de ani, de naționalitate maghiară  la volanul unui autoturism marca VW.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania.

Bărbatul  a declarat că a închiriat  autoturismul de la un alt cetățean maghiar, plătind suma de 200 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

Drept urmare, autoturismele în valoare totală de aproximativ 38.000 de euro au fost indisponibilizate la sediul Sectorului  Poliţiei de Frontieră PFI, respectiv la sediul Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

  • Autoturisme căutate de autorităţile din Slovenia și Germania, confiscate de poliţiştii de frontieră
  • Autoturisme căutate de autorităţile din Slovenia și Germania, confiscate de poliţiştii de frontieră
  • Autoturisme căutate de autorităţile din Slovenia și Germania, confiscate de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe