Autoturism căutat de autoritățile din Franţa, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Stamora-Moravița - județul Timiș au depistat la controlul de frontieră un cetățean român, care conducea un autoturism KIA, căutat de autorităţile din Franţa.     

În data de 26.09.2019, ora 09.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră un cetăţean român în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism Kia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Franţa, la începutul acestui an.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în luna septembrie 2018, fără a avea cunoştinţă că acesta ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, maşina în valoare de aproximativ 16.000 de euro a fost indisponibilizată la sediul sectorului poliţiei de frontieră, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.    

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

  • Autoturism căutat de autoritățile din Franţa,  indisponibilizat de poliţiştii de frontieră
  • Autoturism căutat de autoritățile din Franţa,  indisponibilizat de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe