Autoturism căutat de autoritățile din Cehia, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, au depistat la controlul de frontieră un cetățean bulgar care a încercat să intre în ţară cu un autoturism marca Honda model CR-V, pe platformă, căutat de autorităţile din Cehia.

În data de 26.08.2021, ora 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar I.P., la volanul unei autoutilitare marca Iveco, înmatriculate în Bulgaria, transportând pe semiremorcă un autoturism marca Honda model CR-V.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul transportat pe semiremorcă figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Cehia.

Şoferul a declarat faptul că autoturismul a fost postat pe internet spre vânzare şi la indicaţiile patronului său a mers să îl cumpere din Elveţia, acolo unde în schimbul sumei de 4.200 de franci elveţieni a primit certificatul de înmatriculare elveţian al autoturismului şi vehiculul în cauză, vânzătorul asigurându-l că nu este semnalat furat sau căutat de autorităţi.

Drept urmare, autovehiculul în valoare de aproximativ 20.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

  • Autoturism căutat de autoritățile din Cehia,  indisponibilizat de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe