Adolescentă semnalată dispărută de autoritățile din Germania, depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat o tânără în vârstă de 17 ani, cetăţean german, care era semnalată în baza de date de către autorităţile germane ca fiind persoană dispărută.

În data de 01.11.2022, în jurul orei 14:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni din Serbia, precum și o tânără din Germania. Cei în cauză călătoreau într-un autoturism înmatriculat în Serbia.  

La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat că tânăra de 17 ani, cetățean german, figura în baza de date ca fiind semnalată dispărută din Germania, din luna octombrie 2022.

Tânăra a declarat verbal autorităţilor faptul că a plecat din Germania cu prietenul ei și familia acestuia din Serbia, persoanele care se aflau în mijlocul de transport.

Polițiștii de frontieră au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Timiș despre cazul minorei, care au preluat-o din Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, urmând a dispune măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe