Acţiune în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale: 165 de persoane verificate de poliţiştii de frontieră în cooperare cu structuri M.A.I.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI și ITM Timiș, în urma cărora au verificat, pe raza județului Timiș, 165 de cetăţeni străini.

În data de 23.05.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timișoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș și ITM Timiș, au desfăşurat, pe raza județului Timiş, acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Activitățile s-au desfășurat pe trei paliere, astfel:

  • Palierul I - legitimarea și verificarea documentelor persoanelor de origine afro-asiatică, care s-au prezentat sau au sosit cu trenul în Gara Timișoara Nord
  • Palierul II - oprirea în trafic a autoturismelor suspecte pentru depistarea, legitimarea și verificarea documentelor prezentate de către persoanele care au alte cetățenii decât cea română
  • Palierul III - legitimarea și verificarea documentelor persoanelor de origine afro-asiatică cazate la hoteluri și pensiuni, precum și a celor aflate în timpul serviciului la diferite puncte de lucru.

Astfel, în urma acţiunilor, au fost identificaţi 165 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan, Sri Lanka, Siria, Tunisia, Egipt, Kosovo, Nigeria, Vietnam, Arabia Saudită, Afganistan, Senegal. Toate persoanele verificate dețineau vize de intrare pe teritoriul României/permise de ședere.

Precizăm că nu au fost depistați cetățeni străini care să fi intrat ilegal pe teritoriul României.

Aceste acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza județului Timiş, desfăşurate în sistem integrat, cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI, vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

  • Acţiune în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale: 165 de persoane verificate de poliţiştii de frontieră în cooperare cu structuri M.A.I.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe