10 cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat în data de 30.03.2023, patru cetăţeni din Maroc, toți intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.b Cu o zi înainte, tot colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat alți șase cetățeni din India, Nepal și Pakistan în tentativă de trecere ilegală a frontierei.

În data de 30.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la ora 21.40, la aproximativ 50m de frontiera, patru cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Maroc, toți intrați legal pe teritoriul României. 

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Tot colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat cu o zi înainte, în data de 29.03.2023, la aproximativ 500m de frontiera cu Ungaria, șase cetățeni străini din India, Nepal și Pakistan cu vârste cuprinse între 20 și 37 de ani și care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe