Cetățean român depistat la frontieră având mandat european de arestare

Ieri, în jurul orei 18.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - jud. Timiș, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean român în vârstă de 36 de ani, călătorind ca pasager într-un mijloc de transport persoane internațional.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în țară, la controlul efectuat de către colegii noștri, s-a constatat că pe numele acestuia a fost emis, de către autoritățile române, în luna ianuarie 2023, un mandat european de arestare pentru infrațiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice în stare de recidivă postexecutorie.

Pe numele acestuia a fost dispusă o măsură privativă de libertate pentru o perioadă de 1 an și 8 luni, pentru săvârșirea infrațiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice în stare de recidivă postexecutorie.

Cetățeanul român a fost predat unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe