Șase cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat trei cetăţeni din Afganistan, toți cu permise de ședere valabile, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. Totodată, colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat alți doi cetățeni marocani, iar colegii din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Lunga au depistat un pakistanez, toți în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat din România în Serbia.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la aproximativ 150 m de frontiera cu Serbia, trei cetățeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 28 și 33 de ani, toți intrați legal pe teritoriul României, cu viză pentru angajare.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

Și colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat doi marocani, respectiv colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, un cetățean pakistanez. Toți cei trei cetățeni străini au intrat legal pe teritoriul României, fiind deținători de viză  și care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe