Cinci cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat cinci cetăţeni din Nepal, toți cu permise de ședere valabile, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Sebia.

În data de 10.03.2023, ora 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la aproximativ 200m de frontiera cu Serbia, cinci cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, trei bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 29 și 40 de ani, toți având permise de ședere valabile pe teritoriul României. 

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în Portugalia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Cinci cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe