Căutat de autorităţile din Grecia, depistat cu document fals la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș au depistat un cetățean român care a încercat să ajungă în vestul Europei folosind un pașaport spaniol fals. Bărbatul este căutat de autorităţile din Grecia în vederea participării la o procedură judiciară.

În data de 04.03.2023, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un bărbat, pasager într-un autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un pașaport eliberat de autoritățile din Spania.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoana este cetățean român și intenționa să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei, întrucât era căutat de autoritățile din Grecia în vederea participării la o procedură judiciară.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor fals privind identitatea, uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, iar persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe