Infracțiuni la regimul circulației la PTF Porţile de Fier I și PTF Jimbolia

În data de 15.11.2022, ora 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, un cetățean chinez.

La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din China.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean australian, la volanul unui autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Serbia.

La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Australia.

În ambele cazuri, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat că persoanele nu posedă permis de conducere internațional, iar documentele prezentate la controlul de frontieră neacordându-le dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Ca urmare a celor constatate celor doi bărbații nu li s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismelor, iar lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României. La finalizare cerectărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe