Infracțiuni la regimul circulației la PTF Porţile de Fier I și PTF Cenad

În data de 09.11.2022, ora 17.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, un cetățean canadian în vârstă de 69 de ani.

La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Canada.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat că persoana nu poseda permis de conducere internațional, documentul prezentat la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Ca urmare a celor constatate bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului.

Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României. 

Câteva ore mai devreme la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad  județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Seat înmatriculat în Spania. Colegii noștri i-au solicitat șoferului pe langă documentul de identitate, documentele autoturismului și permisul de conducere, ocazie cu care, în urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză are dreptul de a conducere autohevicule suspendat.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe