Zece cetăţeni străini, sprijiniţi de un cetățean român, depistaţi la graniţa cu Serbia

În data de 30.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 09.00, au observat, pe marginea drumului care face legătura între localitățile Jimbolia și Cărpiniş, un autoturism care staţiona şi în care se urcau mai mulţi cetăţeni străini. Lucrătorii noştri s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că era vorba de zece pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din India şi unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 34 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei zece să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

  • Zece cetăţeni străini, sprijiniţi de un cetățean român, depistaţi la graniţa cu Serbia
  • Zece cetăţeni străini, sprijiniţi de un cetățean român, depistaţi la graniţa cu Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe