Cinci tineri din Algeria, depistaţi pe raza localităţii Jimbolia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – judeţul Timiş au depistat cinci cetăţeni din Algeria, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 30.12.2019, în jurul orei 07.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în gara localităţii de frontieră Jimbolia au fost depistaţi cinci cetăţeni străini.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni  din Algeria, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României. Aceştia au declarat că au circulat cu trenul de la Timişoara la Jimbolia şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia, pentru a ajunge în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele  vor fi  preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

  • Cinci tineri din Algeria, depistaţi pe raza localităţii Jimbolia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe