La volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean român, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere românesc fals, pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 30.05.2019, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român V.P., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Suceava, la volanul unui autoturism marca Hyundai, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi un permis de conducere care avea însemnele autorităților din România. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis auto autentic, acesta fiind fals, iar în urma efectuării verificărilor în baza de date, aceștia au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut documentul prezentat la control, din Germania, unde a plătit suma de 3000 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe