Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmației

Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmației

A: Sighetu Marmatiei, strada Dragos Voda nr. 38, cod 435500, judetul Maramures
T: 0262 314 528
F: 0262 316 446
E: ijpf.maramures@mai.gov.ro
W: http://www.ijpfmm.ro

 

În aplicarea art. 5 din O.M. nr. 3/24.03.2020, în prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări zonele roşii şi galbene
Persoanele identificate sunt îndrumate către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei în vederea stabilirii măsurii de carantină sau autoizolare la domiciliu obligatorii şi pentru completarea declaraţiei specifice triajului epidemiologic.

Începând cu data de 31.03.2020, modelul de declaraţie specifică triajului epidemiologic  completat de către persoanele care se prezintă la intrarea în ţară în punctul de trecere a frontierei a fost modificat.

Mai jos, regăsiți modelul declarației care trebuie completată la intrarea în România!

Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal, astfel:

Art. 326 Cod Penal
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352. 
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda. 

Pentru vizualizarea și salvarea documentului: descarcă PDF.

 

INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC

Responsabili cu difuzarea informatiilor publice, in baza Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public:

 

GHIDUL DE INFORMARE PENTRU CETĂȚENI ÎN RELAȚIE CU STRUCTURILE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

CLICK AICI

http://www.mai-dga.ro/wp-content/uploads/prevenire/ghid_informare.pdf