Urmăriri în trafic și 13.500 pachete cu țigări confiscate, la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 13.500 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 158.000 lei. Marfa se afla într-un autoturism care a fost urmărit în trafic, şi urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 06 octombrie 2019, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea, la control, pe raza municipiului Sighetu Marmației, a unui autoturism marca Mitsubishi, care circula, în trafic, cu mare viteză.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră și a demarat în trombă, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea autoturismului. După aproximativ 12 km, pe raza localității Giulești, mașina în cauză a fost descoperită abandonată în curtea unui imobil, în interiorul acesteia putând fi observate mai multe colete voluminoase.

Imediat, au fost luate măsuri de monitorizare a zonei prin dispunerea unor verificări specifice în vederea identificării și reținerii conducătorului auto, iar autoturismul cu țigări a fost dus la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii coletelor din autoturism a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, având proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 158.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

  • Urmăriri în trafic și 13.500 pachete cu țigări confiscate,  la frontiera de nord
  • Urmăriri în trafic și 13.500 pachete cu țigări confiscate,  la frontiera de nord
  • Urmăriri în trafic și 13.500 pachete cu țigări confiscate,  la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe