Țigări în valoare de peste 14.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în PTF Siret şi la ”frontiera verde”, 2.320 pachete de țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 14.000 lei. 

În data de 12 mai a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Konstiantyn S., cetățean ucrainean, în vârstă de 40 ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în semiaripile spate, pragurile laterale şi podeaua autoturismului, cantitatea de 900 pachete de țigări, marca Rothmans, cu timbru ucrainean.

Ţigările, în valoare de 1.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Audi, în valoare de 14.500 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii de a intra în România, faţă de cetăţeanul ucrainean, pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 12.05.2017. 

Tot ieri, 12 mai a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau spre interiorul țării, colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, dar deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele cu ţigări, au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors înot pe teritoriul statului ucrainean.

Polițiștii de frontieră au informat imediat autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

În urma cercetării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit, pe malul românesc al râului Tisa, 2 colete care au fost duse la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.420 pachete cu țigări de diferite mărci, a căror valoare se ridică la suma de 12.900 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

  • Țigări în valoare de peste 14.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe