Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în PTF Halmeu și la frontiera verde, peste 5.530  pachete cu ţigări de contrabandă, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, 25 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în țară, doi cetățeni, unul cu dublă cetățenie ucraineano-maghiară iar celălalt maghiară, în vârste de 18, respectiv 60 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Volkswagen Passat, ambele înmatriculate în Ungaria.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra autoturismelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în caroseria autoturismelor, cantitatea totală de 620 pachete cu ţigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferii au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismele Volkswagen Passat au fost reținute de către autoritățile vamale având în vedere că aveau spații special amenajat pentru transportul țigărilor, iar împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, mai multe baxuri cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 4.910 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 55.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord
  • Țigări în valoare de 57.800 lei descoperite la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe